Kontakta mig på min e-mail; [email protected], eller via telefon 0767 95 19 65.

Tandvärk

Solen skiner och jag lider av myggbett. läkaren har skrivit ut allergi medicin som jag inte kan äta eftersom han vill att jag äter mjölksocker fritt. (hur tänkte han då?).
Ryggen tar skit, inser jag när jag märker att jag sitter och gungar fram och åter. Trött efter psykiska påfrestningar från omgivningen.
Stressad över allt vardags jox som behöver göras. När jag vet att kroppen bara vill vila.
Jobbar just nu hårt med motivationen, nästa vecka händer det skoj saker...
Nu kan jag inte skriva mer för fingrarna strejkar. :/

Tänk att nu...

Är visst läkaren och jag bästa polare tror han, 45 minuter tog han sig tid idag igen (samma i måndags).
Ätit mjölkprotinfri mat sedan måndag kväll ska göra det en vecka men han ville kolla hur det gick ändå. Borde märkas ganska snabbt enligt läkaren. Men jag fortsätter till måndag bara för att så ska man göra :) ingen bättring än med magen. Han har även skrivit ut tavegyl så får vi se om det fungerar mot klådan.
Jag fick en ny remiss till allergiläkaren på sådana produkter som tandläkare använder. Kan ju vara bra att veta tills det blir akuttandvård för mig.

Jag lider av värmen 24 grader ute och 22 inne. Drömmen vore en sådan där litet kylaggregat. Fortsätter att köra med min förhöjda temp och värme är ju inte underbart. Är ju även ljuskänslig.

jakten på att må bra

Idag har det varit en bra dag.
Vackert väder, lagom, lagom.
Dagen började med att följa med sonen på läkarbesök och sedan till jobbet. Planerade två informationsföreläsningar som jag ska ha i veckan med en kollega.
Jag har fått i mig lite mat utan mjölk i, det är ju intressant.

Sonen sa att jag gick som en gammal tant så han skulle vilja ta mig under armen. Men han insåg hur illa det skulle se ut. -Du är ju inte gammal...
Har nu legat i sängen 2 timmar snart och känner att kroppen börjar bli stabil. Lagom återhämtning.

Feber

Tar ju inte febern varje dag men nu har jag gjort det i två dagar och jag har förhöjd temp. Tog ju blod i går , ska bli intressant att se om det synd något på infektionsprovet. Bör vara förhöjd där med.

Idag är det stora sonens dag att fara omkring inom sjukvården. Det blir bra se.

Intolerans test bara för att

Var till läkaren han vill att jag inte äter mjölkprodukter i några veckor så vi kan se om jag är intolerant. Han gluten testade mig igen. Dottern är ju gluten intolerant.
Ekg togs hjärtat är prima.
Vi har i alla fall ett tydligt mål med magen det är ju skönt.
Han tog några rör blod skulle testa det vanliga. Lever och b 12 mm mm.

Men vad ska jag äta imorgon?? Gluten kan jag allt om, men mjölk. Laktos är lättare men till att börja med tar jag bort allt. Dom stoppar ju mjölkpulver i allt nu för tiden.

Jag tror inte jag har det, laktos eller så eftersom jag inte är svullen. Men man vet ju inte. Sista i utredningen är att röntga tarmarna, det vill man inte. Fy vad jobbigt.

hud, slemhinnor och tarmar

Är det samma sak?
Huden kliar, öronen kliar som om det är små djur som går om kring på mig. Så små att dom inte syns med blotta ögat. (jag vet ju att vi har det men är det meningen att dom ska kännas)?
Slemhinnorna är överkänsliga och bara väntar på att få en anledning att skicka smärta. Magens tarmar reagerar just nu på allt.

Jag är ändå glad att jag lever och att inte sjukdomen är dödlig.

Helgen

Ja i några dagar har jag kämpat emot. (Det straffar sig)

Jag har fått lite att se i fram emot i sommar det är skönt.
Först ska maken och jag till Stockholm och sova på hotell och se Henrik Fexeus föreläsning. Det är en vinst jag vunnit. :)
Sen ska jag till Göteborg och träffa FB/FL vänner. Det är kvinnor som alla har barn med adhd, autism och liknande diagnoser. Det är första träffen, ska bli så skoj.
Målet är med att vi ska ta pojkarna till någon nöjes park med.
Jag har aldrig haft så mycket att se i fram emot.
Ekonomisk lite ont i magen.

I morgon är det läkarbesök igen, ska bli spännande om han läst på om min sjukdom.

ojoj ej att rekommendera

Har man ont i sitt fett (fettväv har man i huden över hela kroppen) så är det dumt att sitta på baken som har lite extra fett typ "30-40kg" en hel dag.
Men det var lärorikt och alltid lika roligt att träffa sin kollegor ca 200 st. Kollegor i den bemärkelsen att vi jobbar mot samma mål.
Jag är helt slut , var på väg att skriva fula ord men det hjälper ju inte.
I morgon är en ny dag, men nya utmaningar.

Liten bit till...

Har rensat kläder, mina händer är som ömma köttklumpar. Svårt att skriva med dom. Ska ta lite tabletter och vänta en stund, för jag har lite måsten som även måste bli av idag.
Symaskinen har dottern lyft fram åt mig, det är skönt att man får hjälp av familjen när det inte fungerar som det ska med kroppen.
Fick även kaffe på sängen av maken idag.

ta i tu med

ska se om jag kan ta tag i några saker på listan igen.
Katterna är i alla fall ute nu.
Ska ta tag med klädbiten tror jag.
Ev. kanske det blir en rabarber paj idag. Men händerna är inte i topp och det gör ont att röra fingrarna.
Träffade vc i går för bilbidraget, hoppas det fungerar som jag vill.
Fick även svar på röntgen jag har inte artros, kan ju ses som bra men det innebär att hjälpen för den smärtan är svårt att göra något åt. Men jag tycker laserbehandlingen fungerar riktigt bra.
Växlar lite i vikt, men det har med vattnet i kroppen att göra, och nu har jag mens så det gör ju några gram.

Livet...

rullar och fort går det utom inom landstinget.
Morgon dagen innebär ett läkarbesök och ett telefonsamtal av ortopeden. Spännande. Får inte glömma ta med min diagnos till VC läkaren.
Nästa vecka ska jag träffa arbetsterapeuten för första gången. Hon visste inte heller var Dercum var men jag är ju inte förvånad.
Jag väntar på broschyrer från föreningen som jag kan ge vid besök som dessa.

Jag går på laser behandling en gång i veckan och jag tycker att det hjälper. Sist fick jag iv ljus på händerna och eventuellt är dom bättre. Det är ju så svårt att säga. Nästa gång ska vi testa att ta laser på min käke och se om tandvärken blir bättre.

Jag har köpt lite nya kläder för att muntra upp mig, så roligt att känna sig fin.

En sak är avklarade

Nu är toaletten uppe klar, tog mig två dagar i mitt tempo. Nu kan jag njuta med mina smärtor.

Veckan har varit i ansökningar och telefonsamtalets tecken. Söker lite bidrag från försäkringskassan. Hoppas kan man ju alltid. Väntar på läkarutlåtanden, och har läkartider fram över. Det är ju ett heltids jobb att hålla sig på fötter.

Huden

Huden har varit min fiende i helgen, och även idag. Det kliar på ryggen och på armarna kryper det. Hårbotten är så torr att det ser ut som mjäll. På det är hudtonen flammig ser ut som jag har feber men det har jag inte .
Idag är det laserbehandling på gång hoppas inte jag mår så dåligt som förra gången. Men jag tyckte det hjälpte lite så jag är hoppfull.

Sol fågelsång och hopp

Jag vaknar med solen i ansiktet. Efter en stund känner jag kaffe lukten. Underbart hinner jag tänka. Klockan är straxt innan 7, jag hade fått sova till förmiddagen om jag kunnat.
Känner att jag behöver ta en sväng förbi toaletten som vanligt när man vaknar. Sätter mig upp och inser att idag blir det ingen bra dag. Kroppen skriker. Tar mig till toa och tillbaka till sängen. Den goa kaffelukten retar mig, kom o ta mig då. Kaffet finns i köket på nedreplan. Att ta sig dit innebar upp laddning i 30 minuter.
När jag kommit upp igen med min kaffekopp så inser jag att jag tagit gårdagens kaffe med mig. Tur att det finns telefon så att jag ringde ner och bad om en kaffe av den nya sorten.
Nu är jag ledsen för att det lilla jag gjorde igår trasade sönder det jag vill göra idag.
Jag började med min lista, men jobbade lite här och där inte en sak i taget. Kastade lite sopor från förstukvisten. Rensade lite på skrivborden uppe i hallen. Ska det behöva vara så här?

"Äntligen" helg

Då ska vi se vad som går att göra på min lilla lista, har jag tur kanske kroppen håller för att göra något.
Fingrar och handleder värker idag, även underlivetsfett.

Men nu känner jag att jag börjar komma i mig själv igen. Hitta tillbaka till den jag är. Utom att jag börjat stamma lite och tappar ord. Irriterande.

Får ju inget gjort

Det är ett stort hinder att ha en kropp som skriker massor att göra men som måste prioriteras om. Att prioritera har jag väl inga problem med men vissa saker måste göras.
Pappa ligger på sjukhus, jag bör åka upp med jämna mellan rum. Barnen behöver stöd och hjälp i vardagen, dom är så duktiga men behöver stöd. Speciella barn behöver det.
Sen ska man jobba och när man kommer hem ska man orka göra husets måsten.
Dom sköter sig inte själv, jag blir stressad av att veta att rörigt hem gör det svårare för mina barn som har svårt att sortera vardagen. Sen ser man ju att dom tar efter oss i deras rum.
Varje dag har jag som mål att städa varje kväll summerar jag dagen och inser att jag klarar ev. av att sätta på tvätt och diskmaskin, mer klarar jag inte.

För att kunna sova tänkte jag att jag ska göra en måste lista. Alla bör kommer inte finnas med.
Vårstäda och rensa på toaletten uppe och nere.
Städa och rensa hallarna uppe. Kasta det som ska ut.
Möblera om när det är rensat.
Rensa bland barnkläder.
Hjälpa lilla sonen med hans säng som gått sönder.
Hjälpa stora sonen att börja städa ur sitt rum.( mest damm)
Lära katterna att var ute.
Städa bänkarna i köket och ta bort träkanterna på överskåpen så man kan städa där uppe.
Rensa frysen och frosta av. Går inte på den plats den står nu för det är trägolv.
Rensa skoskåpet. Ta upp det som inte behöver vara i hallen nere och lägga det i klädkammaren.
Städa på förstukvisten, bort med vedlådan. Även nedanför på plattorna ska det städas bort gruset.

Som ni ser så finns det massor att göra så när man då inte kan göra mer än det jag gör så ses man som lat och likgiltig. Sakerna fixar inte sig själv så dom finns kvar i morgon med...

Bör saker är även dom många men jag har i alla fall kommit så långt att dom inte stressar mig.


orken

Tog en sväng till stan med lilla sonen.
Helt slut, ont i fingrar och nacke.
Skulle somna om jag la mig och klockan är 16, helt fel för en middags lur.
Hur ska man leva utan att leva?

Har börjat märka mer nu att jag tappar ord, dom vanliga som man använder dagligen. Dom liksom fastnar i huvudet dom vill inte ut.

Försöker sätta nya mål för mig och min framtid...

RSS 2.0