Kontakta mig på min e-mail; [email protected], eller via telefon 0767 95 19 65.

Helg o vila

men jag har faktiskt rensat ett av köksskåpen så att vi får in mer köksprylar. Fixat lite med disken och hjälpt min stora son med lite bestyr. Nu kan jag stappla fram bara, tråkigt.

Ska på laser på tisdag längtar, jag har så ont i käken.

Bra natt

Sovit skönt inga blodtrycksfall som förra natten. Idag ska jag vara på föreläsningar hela dagen.
Det är börje svensson och olof risberg som barnahus tagit hit. Barnahus och jag/atsu ska sedan ha ett seminarium ihop i samma ämne. (Barnahus är polisen/socialen/och andra aktörer runt ett barn som brottsoffer).
Jag har som mål att vara kvar hela dagen men vi får se hur föreläsningssalen ser ut. Den är ny för mig.

ojoj

Vissa dagar har jag inte ens tid att skriva.
Tryck 115/74 låter ju underbart men jag är snurrig. Äter salt här för att höja trycket.
Jättebra möte igår men verksamhetsansvarig på en ny vårdcentral. Både för mig och jobb relaterat. Hoppas nu att dom vill ta hand om mig.

Allt flyter..

Axeln som bråkat har slutat med det, kroppen har gungat med som den ska under dagen. Så tänkte jag att jag ska gå upp och sätta på torktumlaren. Jag har då tagit av mig på fötterna. Summan nu får jag gå på tå på högerfoten. Kan inte stödja på hälen.

Massa mail har gått iväg på jobbet, skönt att fått det på plats. Nytt projekt på gång, härligt när det händer saker.

torkat lite ytor

torkat av handfat på toa och två köksbänkar och mig själv i ansiktet.
Fått i gång en diskmaskin har jag med gjort. Men är det värt det?

Trött, ont och ledsen.

God morgon

En ny dag, med nya utmaningar, nja. Om en utmaning är att städa toaletten ja då får jag en utmaning. Önskar att badkaret försvann av sig själv så att jag kunde fixa till där inne.
Efter som jag flyttat ner så går jag även på toa nere, men mina saker får inte plats. Rummet är litet och jag är en stor kvinna.
Huvudvärk och ont i ryggen men det får väl vara så då, jag har haft det värre.

ensamt på jobbet idag...

men oj vad jag fick gjort. Två viktiga möten bokade och massa pappers jobb klara. Troligen blir det lika dant i morgon men jag har en krisplan att läsa. Så jag roar mig nog ett tag.
Satt för länge och jobbade vid datan så kroppen blev öm och rastlös.
Dercum föreningen har kommit ut med uppdaterad hemsida, tackar vi för.
Nu har luften gått ur mig, öm kropp, vattniga ögon och ont i käken.
Jag är så glad för att min familj stöttar mig i allt. Livet går vidare när man känner sig älskad. Då har man något att njuta av.

Augusti

Äntligen vi bor i ett kylskåp, dörrar och fönster är öppna på natten. Det innebär att man nu får frysa lite när man går upp. Så skönt. Sovit relativt väl. Det var nog precis vad jag behövde.

Såg på nyheterna och fick bli lite arg, det handlar om dom unga tjejer som blir bort gifta och dom som hetsat till självmord.

Känner pulsen i fötterna, är det fel?

Diskmaskin

Ett bra sätt att inte må bra. Att fylla en diskmaskin. Fast jag satt på en stol så dras och slits kroppen när man sträcker sig böjer sig, suck. (dåligt med skedar, till resten av dagen).

lite hopp

Jag har gått ner några gram till :)
När jag inte tar allergi medicinen till natten så har jag inte ont i ryggen när jag vaknar. Måste ju vara för att jag sover hårt på dom och inte rör mig i sömnen.
Jag har sovit gott fast jag blivit väckt någon gång. Nya tag idag.
Mina fötter knölar men det är ju inte ovanligt.

skit

Nu börjar händer och käken gör a ont igen. Två veckor klarade lasern. Två tabletter och sängen.

snart är jag klar

Sonen övertyggade mig om att klippa honom i stället för trimma. Jag blev nöjd och även han blev det. 
Städning av rummet typ klart. Nu ska han in i duschen.  Jag har satt på den och resten sköter han själv.
Skönt med stora barn.
 
Själv har jag jätte ont i vänster axel, den är helt dum. Vet inte varför. Den har jag haft problem med länge, men i sommar har den vilat. Men nu är det ont igen. 

målen från igår

är inte klara så i dag blir det nya tag. Tvätta klart och jaga sonen med trimmern. Blir nog bra det. Söndag är även städdag för sonen men han behöver stöd i det.
Planen är att jag sitter på en stol utanför hans rum och berättar i vilken ordning han ska göra saker.

men bara ibland

ja, ibland. Ibland saknar jag vänner. Sådana man bara kan umgås med utan massa krav. Jag har inte levt så att jag sparat på vänner. Jag har ju varit arbetsnarkoman och är det till och från fortfarande. Man får ju vänner i jobbet med det är ju inte samma sak. Jag har dok väldigt trevliga vänner i jobbet och det är ju skönt.
Men vissa helger när jag mår lite bättre än andra dagar så känd det ensamt.

Vaknar med ont i ryggen.

Så jag började med lite rygggymnastik.
Idag är det tvätt och torkning som gäller. Går åt massor av handdukar nu när sonen måste tvätta sitt operationssår dagligen. Men det går åt rätt håll.
Målet idag är även att klippa lillkillen, hans mål verkar dok inte vara samma som mitt.

Idag var första gången på länge som jag tänkte att jag kanske klarar en resa till Västerås/IKEA. Sprutorna har gett mig hopp. Så vi får se när ekonomin säger att det även går att åka.

"LER"

Jag har faktiskt gått ner 2 kg sedan jag flyttade ner till nedre våningen i huset...
Skön dag vid mälarensstrand. Jag har föreläst för skolsjuksköterskor om sexuella övergrepp. Roligt och givande.

Sovit gott

Så skönt när man får en natt här och där, då man sover skönt. Och just idag ville jag vara utvilad.

hoppas på skönhets sömn

i morgon ska jag förläsa för skolsköterskor ca35-40 st.
Ska bli mycket intressant. Jag vill lära dom massor. Hur ska jag hinna? Jag har fått en och en halv timme.

åska

Kanske det är elektriciteten i luften som sänker mig. Mår konstigt.
Lite lätt illamående.

Det som jag är så glad över är att jag har fått tillbaka rörligheten i benen. Sprutorna hjälper :) Ingen har ju informerat om att det kan ta tid. Men nu när det hjälper säger fler att det är så det är.

Så summan är just nu, laser på händerna gör rörligheten som vanligt. Laser på ryggslutet och käken tar bort smärtan. Och cortison sprutor i låren för benhinneinflammationen ger mig lättare att röra mig.

Men då

Allt har fungerat bra idag,men när jag klev ur bilen här hemma så blev jag yr.

Sovit skönt

När jag får en natt med sömn då vaknar jag tidigt. Utvilad och full i energi för vad veckan kan ge. Har massor att roa mig med på jobbet och det underlättar. Man känner inte smärtan på samma sätt när man har massor att göra. Spännande saker.
Material ska skickas på tryck. Och så lite möten och en föreläsning på torsdag som ska nötas in.

Alvedon

Dagen räddades av alvedon. Jag har jobbat ifatt lite, gått igenom material som ska på tryck.
Varit till pappa och syrran och på TunaPark. Idag har vi hunnit massor min dotter och jag.
Jag har även dammsugit lite i sonens rum. Som en söndag ska vara.
Godnatt

uppvaknande

Jag vaknar och går på toaletten går sedan och lägger mig igen. Jag mådde topp tipp inga konstigheter förutom kroppen. När jag sedan vaknar för dagen kl 9 så är jag yrslig och lite snurrig. Skyndar mig att stoppa i mig kaffe kaviar (för saltet) och en skvätt mjölk för magen.
Tar en mycket konstig temp 38,3 i ena örat och 37.1 i andra. Undrar vad hjärnan håller på med...
mäter trycket för att kolla upp mig, det här är tre tryck inom 10 minuter 134/ 85 112/ 86 105/82 vet inte om det är så konstigt att man mår snurrigt när övertrycker växlar så fort.

Testar en alvedon hoppas det hjälper.

Skönt

I natt har jag fått sova.
Det var behövligt, jag tycker om morgontimmarna då jag få rå mig själv. Kaffe på sängen och datorn i knä.
Hoppas dagen blir bra. Ska besöka min far som är sjuk. Jag hoppas sonen mår bättre idag så att han släpper ut mig ur huset.
Målet var att gå på marknad med lilla sonen men han blankt vägrar. Han vill inte.

kloning

Tänk om man kunde klona sig, vad skönt jag skulle dela upp mig då.
Lite vila till en av mig och en som står i beredskap för lilla grabben och en för stora, så att jag slapp springa i mellan. En skulle få vara hos min sjuka far och en skulle städa hemma. :)

Nej så ser ju inte livet ut, man får skära delar av sig och finnas lite överallt och inte glömma vila och diska och tvätta och vara trevlig och rar mot familjen och idag sprack det. Det blev för mycket och jag höjde rösten lite. Oj vilken effekt, stackars alla. Dom fick gå igenom en elektriskvåg. Jag skäms, jag har lovat mig själv att aldrig skrika på mina barn. Jag jobbar med ett låg affekt bemötande med mina barn.
Se här ett ur klipp av Bo Hejlskovs teorier:

Låg-affektivt bemötande tar utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårigheter med att reglera affekt. Ofta reagerar de med samma affekt som de presenteras för. Orsaken till det är att affekt smittar, men att de flesta av oss som ganska små lär oss att skilja på om det är vår egen affekt eller någon annans vi känner. Det gör en del människor inte. De kan inte skilja mellan egen och andras affekt, vilket till exempel innebär att de blir arga om man skäller på dem.

Dessutom vet vi att problemskapande beteende ofta händer när brukaren har en hög affektnivå. Ingen börjar slå på människor omkring sig om de är lugna. Lugn och självkontroll hänger ihop, och vi vill att brukaren behåller kontrollen över sig själv, så att han kan samarbeta med oss.

Den kunskapen måste vi förhålla oss till genom att använda oss av vår egen affekt. Vi måste utstråla lugn, men också akta oss för att smittas av brukarens oro. Därför måste vi använda oss av metoder som skyddar både brukaren och oss själva från att gå upp i affekt. Det gäller både i bemötandet i vardagen och i metoder för hantering av våldsamt beteende.

Den låg-affektiva pedagogiken handlar om hur man kan skapa en pedagogisk miljö präglad av lugn och positiva förväntningar på brukarna i syfte att minska stress och problemskapande beteende. Metoderna handlar om tänkande och praktiska förhållningssätt som kroppsspråk, fysisk avstånd och konfliktutvärdering.

ojoj

Varje dag hinner man inte skriva.
Igår var jag och fick cortisonsprutor. Så smärtsamt, det ska göra ont säger läkaren och vi men fibro gör det ondare för säger han. Jag tänker fibron pyttsan det är dercum. Tänk att inte ens läkarna på samma klinik kan acceptera vad andra läkare gör.
Natten blev en stor smärta, mycket öm efter sticken. Borde vara dödstrött i kväll men det är jag inte. Vi lunchtid idag kom effekten av sprutorna. Benen känns 10 kg lättare, så skönt.
Jag har dok varit varm i ansiktet hela dagen, vet ju inte om det har med sprutorna att göra eller om det är klimakteriet.

tittat på hus

Ojoj vilka duktiga människor det finns. Vi tittar efter hus på jobbet. Så vi var på visning i eftermiddag. Oj vad vackert hus men i dyraste laget. Jag har dok gått igenom ekonomin och tycker att det kan fungera. Hm
I morgon bär det av till läkaren i Stockholm för sprutor. Och idag var jag på laserbehandling. Tänk vad mycket bättre jag blivit i händerna och munnen av laser. Och febertopparna är borta.

provsvar

Min tarm är frisk eller vad det heter. Den har inga skavanker enligt röntgen. Skönt.

Lugnt idag

Idag laddar jag för att klara veckan, jag har tagit det väldigt lugnt. Men jag lagade mat på dagen. Jag blev så trött att jag nästan somnade :)
Men när man har tid att vila så går det väldigt bra.
Veckan är blandad med skoj och jobbiga saker. Alla är tillbaka på jobbet och vi bör ha ett uppstarts möte som jag inte ens planerat än. Så nu vet jag vad kvällen kommer se ut.
Laserbehandling och spruttagning senare i veckan.

Fläkt i taket

Så nu sitter den där, fläkten. Så skönt då får jag bort den som stod på byrån.
 
Ryggen säger ifrån idag riktigt påfrästande. 28 grader och inget planerat skönt.  

Värme

Värme är härligt på något vis, det blev ju mindre med mygg tex.
Men för smärtan och rörligheten är den då inte något bra.
Sov bra i den nya sängen, fick sällskap av sonen vid 8. Det fungerar eftersom sängen är 120 cm bred.
Några kartonger till att packa upp, sen är jag på plats. Tyvärr måste jag tänka om lite med placeringen på möblerna, men det blir nog jätte bra när det är klart. Maken ska sätta upp fläkt i taket i dag. Det kommer bli så bra när jag boat in mig.

Hjälpmedel

Idag kom äntligen mina hjälpmedel. En arbetsstol till köket och en madrasslyft till sängen. Så nu kan jag sitta i sängen och höja och sänka så jag får ryggstöd. Stolen i köket kan höjas och sänkas med elknapp mycket lätt. Nu ska jag bara vänja mig.

Jobbat halv dag, skönt med sakta upptrappning.

Äntligen

Idag började arbetet igen.

Det är min drivkraft och engagemang som driver mig fram i livet. Jag har ju inte mindre ont om jag inte jobbar. När jag jobbar får jag annat att tänka på en stund. Klart det märks på jobbet att jag är sjuk men jag tar inte på mig mer än jag klarar av.

Vi håller på med flera stora projekt på jobbet som är så roliga.

RSS 2.0