Kontakta mig på min e-mail; [email protected], eller via telefon 0767 95 19 65.

förkylning

får helvetet.
Jag har gener som låter mig slippa undan magsjukor och förkylningar som mest. Men den här kom jag inte undan. Snart varit en vecka så jag har väl två veckor till att vara hängig.
Jag har inte lust eller tid.

Summera året

Ja då var det dax. Hur blev mitt 2013?
Hittade äntligen en läkare som kunde diagnostisera mig. Efter att inte kunnat ta mediciner så började det bli ohållbart. Jag har ju en inflammatorisk sjukdom och kan inte ta antiinflammatoriska mediciner.
MB Dercum
Röntgades dom ville kolla om jag hade artrit det hade jag inte.
Sen började dom sätta sprutor i mina ben, så att jag skulle få upp funktionen i dom. I det läget var nästa steg rullstol.
Jag gick på bassängträning utan rörelser för att mjuka upp min stela kropp, under våren. Men värmen stressade min hud till feber och utslag. Även diarréer av stressen. Man röntgade tarmarna för att hitta en orsak men dom är fina. Kollad gluten och laktos mm mm. Troligen IBS men inte på papper än. Jag jagar inte diagnoser. Jag letar efter sätt att få må bra.
Augusti träffar en ny läkare som vill att jag ska gör uppehåll i sprutorna eftersom dom ger broskbildning. Och något har jag fått i låret. Knölar cystor kommer och går i kroppen. Jag har under året haft en i munnen som gick sönder mycket äckligt och ont som ont i halsen. Nu har den lagat sig och jag hoppas inte den kommer växa igen.
Under höger häl växer även knölar, dom trycks ut på sidan av foten när jag står upp. Har jag då en sko på mig så smärtar det mycket. Smärtan blir lite mindre av att jag inte står på foten. Men finns där hela tiden. Jag sover med fötterna utanför sängen så att inte sängen kommer åt knölarna.
Min känslighet för saker har ökat nu när huden är paj. Jag får knölar om jag får i mig vissa saker. Allergi test är gjord på dom vanliga sakerna och jag är inte allergisk. Nu vänta utredning på allergin mot mediciner som tandläkaren kan behöva ge mig.

Eftersom jag inte kan ta mediciner och sprutor så ändras min vardag mycket. Jag har fått säga av mig flera uppdrag. Och jag kan inte köra bil längre sträckor så jag åker inte på lika många uppdrag utan för stan. Jag har ont och det gör att jag tappar koncentrationen. Nu ser jag rullstol som ett komplement i framtiden. Men jag ska be att få en remiss till smärtkliniken först.

Jag har idag massa hjälp medel, kryckor, upp höjd säng, arbetsstol i köket, arbetsstol på kontoret. Kildyna som är bra ibland.
Egna hjälpmedel i tex köket får man köpa själv. jag kan inte vispa och jag kan inte hålla elvispen. Så nu fick jag av min kära familj en assistent. Jag har egentligen slutat med allt i köket men om jag har hjälpmedel kanske jag kan komma igång igen. Arbetsterapeuten har visat mig hur jag på bästa sätt ska hålla i saker så jag inte tapper dom.
Jag är ändå ganska nöjd med året. Jag har trots alla motgångar klarat av att jobba. Stöttat mina barn. Och hejat på min man i allt han företar sig. Jag har hittat ett sätt att smärtlindra lite och det är laser. Jag går en gång i månaden. Det gör att jag kan tugga, jag har så ont i käkbenet.

okej då

Fast jag inte kom i mål så är jag nöjd.
Förkylning på hela familjen gör ju att ingen bryr sig riktigt, ingen orkar.
Nu ska det vilas och bli friskt till på lördag.
Tränar lite genom att dra ut musklerna i rumpan, jag är jätte sned så nu ska jag dra till mig tänkte jag.

Fortfarande inte i mål

Men jag är nöjd, jag ska försöka njuta av Julafton. Jag har lite svårt bara att slappna av, jag är så rädd att någon inte ska vara nöjd.
Jag vet att jag inte är en mönster mamma/fru men jag vill att alla ska må bra. Då glömmer jag gärna bort mig själv i det hela.
Men vi har bäddat sängen i vardagsrummet så jag kan ligga där och vara med och delaktig med resten av familjen. Jag kan inte sitta för länge så det är bra.
Ett paket som skulle kommit till idag, var med i lastbilen som havererade här om dagen, typiskt. Jag som var så glad och nöjd för just den gåvan.

Nej jag kom aldrig till målet.

Blev  inga pepparkakor igår. Nya tag idag.
Känns som det värsta skovet är borta, men fötterna värker som vanligt. 
 
SÅ mot tvättmaskinen :D
 
Kör försiktigt där ute.

Idag har jag mål

Fast jag har huvudvärk så tänkte jag få ihop pepparkakshuset. och ev kavla lite kakor.
Få igång lite tvättmaskiner men sängkläder.
Jag är klar men julklapparna som tur är. Älskar att man kan näthandla.

ojoj vilken vecka

Mycket psykiskt stress, men jag tycker om julen. Den här veckan har jag fått planera lite försiktigare än förr. Handla i många små omgångar.

En sak som är ny och svår är att handla med kryckorna. Men det går.
Nu ska jag njuta av julen.

Huvudvärk


känner mig duktig

Jag tar nu tillskott D vitamin gurkmeja nypon och omega 3, smakar inte gott. Det sägs att alla dom hjälper mig istället för antiinflammatoriska mediciner som jag då är allergisk mot.

Jag har sovit bra tre nätter jag är så glad för det.

Målet idag

Är att städa ut frysen på sådant vi aldrig kommer äta upp. Rensa i skafferiet så julmaten kommer in. Tänkte även sopa av lite golv.

Max 100m

Nu går det utför med promenerandet. Jag tar mig några meter utan smärta, sen växer den och efter 100 m gör det så ont att jag inte kan uträtta något. Så i år blir julhandeln väldigt tråkig för mig, men det är tur att näthandel finns.
Sen hjälper svärmor och svärfar mig att handla lite, till julbordet. Dom är typ 30 år äldre än mig men piggare.

Just nu lagas det mat i köket och jag ligger nedbäddad med katten. Problemet med katten är att hon vill ligga på mina onda ben. Smalbenshinnorna värker och hon vill läka mig.

Äntligen

Jag fick sova hela natten och vaknar utvilad kl 6.
Kunde ta mig till toa utan kryckan med.

Så trött

jag somnade en stund när jag kom hem.

Dagen var upp och ner. En timmer i butik med sonen så att han fick köpa julklappar. innebar feber och svallningar. Undrar om jag även mitt i allt annat är på väg genom klimakteriet. Måste byta spiral så att jag får hormoner.

Underbar dag

Att göra folk glada är så uppfriskande. Idag gav jag ut pris till modig vuxen till clowncubben. Helt underbara människor som orkar jobba med glädje i sjukhusmiljö.
Hade även andra möten som var uppfriskande.
Fick en energiboost av det.

Det innebär att jag har en rastlös het i kroppen när jag kom hem och kvällen är jag stel och musklerna vibrerar. Jag kan inte belasta höger häl. Men det gör lika ont när den inte belastas.
Men jag är glad i kroppen.

I morgon tar jag med sonen till jobbet så att han får vara min personliga assistent.

Nu kör vi

Några veckor kvar till julledigheten. Vet inte om det blir skönt eller inte.
Jag har insett att jag eventuellt behöver en ny bäddmadrass. En variant av tempur kan jag tro. Hade en bäddmadrass för 100 år sedan, med skumgummi den var bucklig så man sjunk ner i den.

Ojoj vilken vecka

Mycket att stå i när man ska planera massa saker på jobbet. Modiga vuxna priset. Nya praktikanter, AF på besök. föreläsningar som ska lyssnas på. Julgåvor att dela ut och folk som ska tackas av.
Magen i krångel tur att det finns tabletter för sådant.
Bilen gick sönder, lagas i morgon. Tur att man har en man som kan sådant. Utan bredband för stormen förra helgen vält en fin gran över våran linje. Fixades idag.
cystan i munnen växer sakta igen, gör ont upp till örat. Men bara lite. Fötterna är det värre med och vänster axel.

Så är det

Att stå gör ont, går inte att belasta höger foten rätt.
Att ligga på vänster sida gör ont i axeln.
Att ligga på rygg gör ont i hela kroppsytan som ligger mot sängen, så jag sitter upp ibland.
Att ligga på höger sidan vill inte min kropp göra, måste han med vana att göra.
Ligger jag på sidan så ligger även benen på varandra det gör att det gör ont mellan benen, ner på låret och där/om smalbenen möts även den ytan.
Jag ligger på ett täcke i ställe för lakan går inte eftersom jag känner varje smula eller rynka.
Jag sänker värmen och har fläkt så att jag fryser, det underlättar

RSS 2.0